20180124-jaarwedstrijd-01.jpg

Laureaat voor 'Kwestie van tijd'

Op woensdag 24 januari 2018 vond onze jaarwedstrijd 'MOOI' met maar liefst 18 films plaats. Onze deskundige jury bestond uit Henk van de Meeberg, Ruud Vermeul en André van der Tuyn.

Het Laureaat ging naar 'Kwestie van tijd' een film van groep Mentl5 (bestaande uit Margot de Jonge, Emile de Gruyter, Nancy Dijksman, Ton van Kan en Louis Smits).

Met maar liefst 258 punten door naar het Regiofestival in Zwijndrecht!

20180124-jaarwedstrijd-05-4.jpg
20180124-jaarwedstrijd-05-5.jpg

De prijs (het klapbord) voor aanstormend talent was voor Olga van Zalk.

Olga van Zalk

Laureaat: Groep MENTL 5

20180124-jaarwedstrijd-04.jpg
20180124-jaarwedstrijd-02.jpg

1e Prijs: Groep Avantgarde International                                  3e Prijs: Groep Jilles

20180124-jaarwedstrijd-03-1.jpg

De 1e prijs was voor 'Sandine' van groep Avantgarde International (met Jilles Koopmans, Ron Hofman, Paul van Meurs en Wil Wildschut).

De 2e prijs was voor 'Der10' van Nancy Dijksman.

De 3e prijs was voor 'Assepoester' van groep Jilles Koopmans, Willeke vd Linden, Sjors Los en Wout Roodzant.

2e Prijs: Nancy Dijksman

Op het NOVA Nationaal filmfestival 2017

behaalde onze succesvolle filmgroep wederom een mooi resultaat!

Jilles Koopmans en Ron Hofman hebben met hun ontroerende film 'Leentje en Bertus' een SUPERNOVA  in de wacht gesleept. Tevens werd deze film genomineerd voor de film met het beste licht.

'Leentje en Bertus' gaan ook internationaal nu de film mag deelnemen aan het UNICA Festival in Blansko, Tjechië en wordt vertoond op het Biaff Festival in Engeland.

Namens de club van harte gefeliciteerd met dit geweldige succes!

SuperNovaTeam.jpg
Paul.jpg

Paul van Meurs heeft met zijn rol van Bertus in genoemde film de NOVA prijs voor beste acteur gewonnen.

Ook de film 'Borah' van groep Ron Hofman, Nancy Dijksman,  Wout Roodzant en Paul van Meurs draaide op de NOVA 2017.

Prijzen-kopie.jpg

Op het Regio Film Festival 2017

Heeft onze Filmgroep Capelle weer een leuk resultaat behaald. Wij deden met 8 films mee, van de 32 die er werden vertoond, dus 25% van de films kwam van onze club.

Ook sleepten we 4 prijzen in de wacht, waaronder de film HUIB WAS HUIB, deze film kreeg zelfs 2 prijzen. De 1e prijs in de NON-Fictie klasse en de Mat Gerritsen prijs voor de meest emotionele film.

Verder de film HET MOOIE GROTE BOS de 2e prijs NON-Fictie EN LEENTJE EN BERTUS kreeg de 3e prijs Fictie.
Een prachtig resultaat.

Tevens werden er 5 nominaties gegeven voor deelname aan het landelijke NOVA festival op 28 en 29 oktober in Goirle, te weten de films Leentje en Bertus, Rotterdam de allermooiste Rotstad die er is, Huib was Huib, Het mooie grote bos en Borah.

FilmgroepCapellewinnaarLiefdesfestival13-1.jpg

Op het district ZH12 thema-filmfestival 'Liefde' werd de enige prijs, de zaalprijs toegekend aan de film 'Leentje en Bertus' gespeeld en verfilmd door onze
leden Wil Wildschut, Paul van Meurs,
Ron Hofman en Jilles Koopmans.

IMG_5531-3.jpg

NOVA Film Festival 2016
Op het NOVA-filmfestival op 29 en 30 oktober te Heerenveen, heeft ons clublid
Nancy Dijksman met haar speelfilm 'Flowers' de publieksprijs gewonnen.
Ze werd ook genomineerd voor de beste actrice in die film,
maar dat leverde net geen prijs op.

SPEELFILM FESTIVAL SNEEK
Op het achtste amateur speelfilmfestival te Sneek, op zondag 9 oktober, heeft ons clublid
Nancy Dijksman
de 3e prijs weten te behalen met haar film Flowers.
In de speelfilm van Ron Hofman en Jilles Koopmans 'Leentje en Bertus'
werd ons clublid Paul van Meurs als beste mannelijke acteur gekozen.
Namens de club beiden van harte gefeliciteerd met dit succes.

Op 24 augustus 20616b kreeg Nancy Dijksman het volgende bericht

Beste Nancy.
Tot mijn genoegen kan ik je berichten dat je film FLOWERS,
op het Nationale Filmfestival 2016 te Heerenveen vertoond zal worden.
In het programma zijn 26 films opgenomen. Dit zijn 9 films van de winnaars Regiofestivals
en het NFSS. Het jongerenfestival en overige geselecteerde films uit het totale aanbod
van de 33 films. Zoals gezegd is ook jouw film in dit programma opgenomen.

IMG_3387-1.jpg

Tijdens het ZH 12 Regiofilmfestival 2016 in Leiden, wint clublid Nancy Dijksman de 2e prijs met haar film "Flowers" tevens een nominatie voor het NOVA filmfestival op 29 en 30 oktober te Heerenveen en een 3e prijs met haar film "Bram van Erkel".

IMG_3648-1.jpg

Op het Globe-filmfestival 25 mei 2016, wint ons clublid
Wil Wildschut met haar vakantiefilm 'Zuid Afrika 'de prijs om haar film te mogen vertonen op het Reisfilmfestival te Zwijndrecht.
Voor deze prestatie ontvangt zij een prachtig boeket van voorzitter

Jilles Koopmans.

Clubnieuws. 2015

DSC09503-1.JPG

Op het regiofestival ZH 12  2015, werd door Jilles Koopmans en Ron Hofman
een prijs en een nominatie  voor het NOVA-festival ontvangen.
Namens de club beiden van harte gefeliciteerd met dit succes.